7/2003

Nové velrybí stránky Greenpeace

Praha, 11. března 2003 - Jako doplněk ke kampani Greenpeace na záchranu velryb byl dnes zahájen provoz nových „velrybích“ stránek na serveru ekologické organizace www.greenpeace.cz. Stránky mají nyní adresu:

http://www.greenpeace.cz/velryby

Jde o první internetové stránky v češtině, jejichž cílem je podrobně informovat nejen o životě a chování velryb, ale také o akutním ohrožení, které dnes velkým kytovcům hrozí. Stránky jsou mj. doplněny fotogalerií a stránkou, na níž se návštěvník dozví, jak se zapojit do kampaně na záchranu velryb.

Zájemci si zde mohou stáhnout nejen vědecké studie o jednotlivých populacích velryb a způsobu jejich ochrany, ale třeba i plakáty a nálepky nebo pěkný šetřič obrazovky. Stránky jsou však přednostně zaměřeny na kampaň, kterou organizace Greenpeace zahájila tento týden v České republice.

Greenpeace bude usilovat o to, aby se Česká republika stala členem Mezinárodní velrybářské komise (IWC) a hlasovala v ní proti zrušení moratoria na komerční lov velryb. Jedním z nástrojů kampaně je i petice se stejnojmenným požadavkem adresovaná české vládě, kterou už podepsala řada slavných osobností. Tuto petici si zatím zájemci mohou stáhnout ve formátu PDF a vytisknout doma na tiskárně. Časem by měla na internetových stránkách přibýt i její elektronická verze.

Další informace:
Václav Vašků, mluvčí Greenpeace ČR,
mobil: 603/414 739
e-mail:vvasku@cz.greenpeace.org

Internet: http://www.greenpeace.cz/velryby

Tisk. zprávy